29 Mayıs 2014 Perşembe

KÖRİ BAHARATI TAM BİR ŞİFA KAYNAĞI

Köri Nedir Nasıl Kullanılır (2)
KÖRİ ÜZERİNDE 5 YILDIR YAPILAN ARAŞTIRMALAR, BU BAHARATIN BİRÇOK KRONİK HASTALIĞA İYİ GELDİĞİNİ BELGELEDİ.
Türkiye de tanınması pek de uzun yıllara dayanmayan Hint menşeili köri baharatı ve sosunun içindeki maddeleri ve bunların sağlığa faydalarını araştıran Harvard Üniversitesi uzmanları, bunun birçok kronik hastalığa iyi geldiğini ortaya çıkardı.
Bu alanda son 5 yılda yapılmış toplam 100 araştırmanın analiz edildiği incelemeyle, Scientific American dergisinde yayımlanan sonuçlar, köri baharatının göğüs kanseri hastalarında tümör büyümesini yavaşlattığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini de ortaya koydu. Aslında geleneksel bitkisel tedavi alanında geçmişi çok eskilere dayanan zerdeçal temelli köri tozu, eklem sorunlarına da iyi geliyor ve kanı temizliyor.
Körinin içindekiler: körinin içindeki baharatlar; köri, zerdeçal, zencefil, kimyon, karanfil, kişniş, kakule, hintcevizi, acı kırmızıbiber ve demirhindi.
Körinin faydaları: Yararları vücuttaki biriken zararlı maddeleri atar. Hazım ve karaciğer sorunlarına da oldukça faydalıdır. Alzheimer, diyabet ve kanser gibi hastalıklara karşı olumlu etki yaratıyor. Safra kesesi hastalıklarında da kullanılır. Soğuk algınlığı, çıban, epilepsi, baş dönmesi, astım, baş dönmesi gibi hastalıklarda hastalara yardımcı olduğu gözlenmiştir. Doyurucu özelliği olduğundan zayıflamaya etkilidir. Çok fazla köri tüketen kişilerin kansere yakalanma oranı düşüktür. Körinin içinde yer alan maddenin kanser hücrelerinin yayılmasını durdurucu özeliği vardır. Bağırsak kanserinde etkilidir.
Köri nasıl kullanılır: bu bitkinin kullanımı her türlü yemeğinizde de rahatlıkla kullanabilirsiniz hatta bebeklerinizin yemeklerinde de kullanabilirsiniz hoş kokusu ve tadı size vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet sunacaktır. Kullanımı da çok basittir. Bu mucize bitkiyi mutfağınızdan mutlaka eksik etmeyin. Köri ile zayıflama özellikle kilo sorunu yaşayanlara yönelik olarak doyurucu özelliğiyle zayıflama sağlaması beraberinde sindirime yardımcı olması ilk sıralarda yer almaktadır. Köri çay ile birlikte kullanıldığında zayıflamaya etkisinin olmasının yanında özellikle bağırsak kanseri başta olmak üzere kanser türlerine karşı olumlu etkileri bulunmaktadır.
Köri nasıl tüketilmeli bu konuda uzman doktorumuza danışın !!!…
KÖRİ KANSERE İYİ GELİYOR….
Köri baharatında bulunan bir maddenin, kanser hücrelerini öldürebildiği belirtildi.
Cork Kanser Araştırma Merkezi bilimcileri, köri yapımında kullanılan zerdeçalın etken maddesi “kurkumin” in laboratuar ortamında yemek borusu kanseri hücrelerini öldürdüğünü saptadı.
Dr.Sharon McKenna ve ekibi, kurkumininkanser hücrelerini 24 saatte öldürmeye başladığını gördü. Uzun zamandır kurkumin maddesinin iyileştirici etkisi bulunduğu düşünülüyordu.
Kanser uzmanları, British Journal of Cancer dergisinde yayımlanan araştırmanın doktorların yeni tedaviler bulmalarına yardımcı olacağını belirtti.
Birleşik Krallık Kanser Araştırma kurumundan Dr.Lesley Walker, bu araştırmanın, zerdeçalda (hint safranı) bulunan doğal kimyasalların özafagus (yemek borusu) kanserinde yeni tedaviler için kullanılması olanağı sağlayacağını söyledi.
Walker, özafagus kanseri oranının 1970 lerden bu yana yarı yarıya arttığını, bunun obezite, alkol tüketimi ve reflü hastalığındaki artıştan kaynaklanıyor olabileceğini bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder